Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez a feladvány már az egész világot lázba hozta, mivel csak nagyon keveseknek sikerül megtalálniuk a helyes választ.

Hirdetés
Hirdetés

Fejtörő: az emberek mindössze 2%-ának sikerül megfejtenie ezt az egyszerű matematikai egyenletet

Hirdetés

A fejtörők nagyszerű dolgok, hiszen ezek segítségével mindig megtudhatunk valamit a saját intelligenciánkról, ráadásul folyamatosan fejleszthetjük a képességeinket általuk.

Hirdetés

Ahhoz, hogy az agyunk minél tovább élénk és fiatal maradjon, és elkerüljük az idős korban jelentkező kognitív képességeket érintő problémákat, nagyon fontos, hogy állandóan edzésben tartsuk az agyunkat.

Hirdetés
Hirdetés

Manapság már az interneten is egyre több logikai feladványt találunk, és egyesek szinte futótűzként terjednek a világhálón. Most egy ilyen rendkívül népszerű feladványt mutatunk be. Lehet, hogy a matematika soha nem tartozott a kedvenc tantárgyaid közé és az is könnyen meglehet, hogy számos matematikai feladvánnyal meggyűlt már a bajod, de ezek gyakran sokkal egyszerűbbek, mint gondolnád, az egész egyszerű logika kérdése.

Azt mondják ugyan, hogy ennek a feladványnak a megfejtését mindössze az emberek 2%-a találja meg, de vajon valóban ilyen nehéz lenne a feladat? Nos, vess rá egy pillantást, és próbáld meg ezt eldönteni te magad.

Hirdetés
Hirdetés

A feladványhoz elvileg időkorlát is tartozik, vagyis az lenne a legjobb, ha 15 másodperc alatt sikerülne megfejtened, de ha mégsem menne, ne csüggedj, megmutatjuk a megoldást.

A helyes válasz: 2. Ha nem erre az eredményre jutottál, megmutatjuk milyen logika szerint kellett volna eljárnod.

Hirdetés

Először is, fel kell ismernünk, hogy az első két sor nem tartozik az egyenlethez, hiszen ezek végén nem található semmilyen műveleti jel, így csak az utolsó sort kell figyelembe venni.

Ezután már csak a műveletek sorrendjét kell figyelembe venni, tehát előbb a magasabb rendű műveleteket (ebben az esetben a szorzást) kell elvégezni, csak ezután az összeadást. Tehát az egyenlet megoldása a következő:

1+1×0+1=?

1+0+1=2

Hirdetés

Ilyen egyszerű! Nos, neked sikerült?

Forrás:filantropikum.com