A 8 legordítóbb filmes baki, amiket biztosan nem vettél észre

Hirdetés
Hirdetés

A legtöbben filmnézés közben nem a képernyőn itt-ott felbukkanó hibákra koncentrálunk. Néha igencsak nehéz őket észrevenni, bár a mai speciális effektekkel és fejlett technológiával könnyebb kiszúrni őket. A filmkészítők is emberek, így amikor átnézik az alkotásukat, néhány apró baki benne maradhat. Akkor válik igazán szakértővé a néző, amikor sokadszorra lát egy filmet, és amint észrevesz egy malőrt, elégtételt érez.

Ha még sohasem élted át a hibatalálás „felemelő” élményét, ne aggódj! Íme egy lista a nemrég készült filmek legnagyobb hibáiról. Amikor a legközelebb nézed meg ezeket a filmeket, már észre fogod venni a hibákat.

Hirdetés
Hirdetés

(1) Figyelem, Star Wars rajongók! A Birodalom visszavág című részen vagy egy jelenet, ahol Luke egy AT-AT lépegető alatt van. Nagyon menőnek tűnik a helyzet, de van egy kis gikszer. Ha alaposan szemügyre veszed, megtalálod a botot, amivel a lépegetőt mozgatták.

Hirdetés

(2) A Wonder Woman előzetesében a rajongók igencsak felpaprikázódtak Gal Gadot hónalját látva. Észrevették ugyanis, hogy igénybe vették a photoshop-ot, hogy teljesen tisztává varázsolják azt, aminek amúgy verejtékesnek kellene lennie. Az már más kérdés, hogy honnan szedett az a nő olyan borotvát, ami abban a korban eltüntette a szőrzetet. A valóságban Wonder Woman hónalja szőrös lenne.

Hirdetés

(3) Ha valaki észreveszi egy olyan apró hibát észrevesz, mint egy elírást az újságban, megérdemelne egy díjat a legélesebb szemért. Bár árnyalja a képet, hogy ha többedszerre nézzük meg a A sötét lovag felemelkedését, mely tulajdonképpen Bruce Wayne ékszertolvajt kergető akciója, egyértelművé válik, hogy a “Heist” szót “Hiest”-nek írták egy újságcikk címében (mindkettő a lopás szó szinonimája).

Hirdetés

(4) A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka című részben a hajó legénységének egy tagja kitűnik a koszos kalózok közül. Amikor Jack keresetlen szavakkal a fedélzetre parancsolja az embereket, nézz a képernyő szélére. Egy napbarnított, cowboy kalapos, rövid ujjút viselő fiatalember néz a tenger felé. Biztosra vehetjük, hogy ő nem kalóz.

Hirdetés

(5) A Bosszúállók nagyban játszik: annyi szuperhős van a filmben, hogy lehetetlen, hogy bármilyen hiba kifogjon rajtuk. A végső nagy küzdelemben Amerika kapitányt eltalálja egy acéllemez. A ruhája csúnyán megrongálódik, amikor Thor felsegíti. Amikor a kapitány újra támadásba lendül, már nyoma sincs a jelmezén az előbbi szakadásnak. Ilyenkor megnyugtatólag közli valamelyik velünk egy légtérben tartózkodó ember, hogy ez csak egy mese…

(6) Igen, talán ezt észrevetted, amikor unatkozva nézted ezt a filmet, és közben máshol járt az eszed. Amikor a Toy story Pez kacsáját leeresztik a villanykörte helyén, hogy meghúzzák a kapucsengőt, valójában a körte nagyobb mint maga a lyuk. Valamiért mégis ki tudják szedni. Hát igen, ez is csak mese…

(7) Gal Gadot maradandót alkotott a Wonder Woman-ben. Valószínűleg annyira megigézett a hősnő, hogy semmilyen hibát nem vettél észre, igaz? Amikor Steve Trevor (Chris Pine) kijött a fürdőből és felöltözött, hallatszott, hogy felhúzza a cipzárt a nadrágján, pedig abban a korban nem is létezett semmi ilyesmi. Hoppá!

(8) Ó, Forrest Gump, az igazi klasszikus. Észrevetted, hogy abban a jelenetben, amikor Forrest látogatóba megy Jenny-hez, és bemutatják a saját fiának, van egy vasaló a háttérben a vasalódeszka tetején? Először álló, majd fekvő helyzetben van, majd újra áll a vasaló az egyes jelenetekben. A háttérben olykor láthatóak, máskor eltűnnek a kisfiú műalkotásai is.

Hirdetés

Forrás:www.toppont.hu

Hirdetés

You May Also Like

About the Author: milkagirl

Hirdetés